Przedszkole nr 10 "Le渘e Skrzaty" w Otwocku

Jad艂ospis

Prawid艂owe u艂o偶enie jad艂ospisu dostosowanego do potrzeb 偶ywieniowych Dziecka jest r贸wnie wa偶ne jak odpowiedni rozk艂ad zaj臋膰 dydaktycznych. Zachowanie w艂a艣ciwych proporcji bia艂ek, w臋glowodan贸w, t艂uszcz贸w i witamin to lokata w dobre zdrowie w dzieci艅stwie, kt贸ra zaprocentuje w doros艂ym 偶yciu.

Zapewniamy trzy smaczne domowe posi艂ki przygotowywane w ca艂o艣ci w naszym przedszkolu w warunkach zgodnych z przepisami i normami zatwierdzonymi przez rejonow膮 stacj臋 sanitarn膮.

                                                     

JAD艁OSPIS

 19.02 - 23.02.2018 

 

Poniedzia艂ek

 

艢niadanie: Kakao, pieczywo mieszane z mas艂em, st贸艂 szwedzki : kie艂bas膮 szynkow膮 , sa艂ata ,pomidor.

 

Obiad: Zupa ry偶anka, schab duszony z warzywami, ziemniaki, sur贸wka z kiszonego og贸rka i marchewki, kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek : Kisiel z owocami , chrupki kukurydziane.

 

Wtorek

 

艢niadanie: Kakao , pieczywo mieszane z mas艂em, st贸艂 szwedzki :pol臋dwica drobiowa, sa艂ata lodowa, og贸rek kiszony.

 

Obiad : Zupa jarzynowa , nale艣niki z serem bia艂ym, polew膮 truskawkow膮,

 

kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek : Jab艂ko, herbatniki..

 

Podwieczorek II: Kanapki, herbata.

 

艢roda

 

艢niadanie: Kawa mleczna, pieczywo mieszane z mas艂em, st贸艂 szwedzki : pasta z jajka, szczypiorem, rzodkiewka.

 

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur贸wka z czerwonej kapusty, nap贸j mi臋towo 鈥揷ytrynowy.

 

Podwieczorek: Kasza manna z sokiem , gruszka,

 

Podwieczorek II: Kanapki, herbata.                                                                              

 

Czwartek

 

艢niadanie: Makaron na mleku, pieczywo mieszane z mas艂em, st贸艂 szwedzki: ser bia艂y , powid艂a 艣liwkowe.

 

Obiad: Zupa grochowa, potrawka drobiowa , ry偶 ,marchewka gotowana kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek I: Racuchy dro偶d偶owe, herbata owocowa.

 

Podwieczorek II : Kanapki, herbata.       

 

Pi膮tek

 

艢niadanie: Kawa mleczna, pieczywo mieszane z mas艂em, st贸艂 szwedzki: szynka gotowana, pomidor, sa艂ata.

 

Obiad: Zupa z kiszon膮 kapust膮 , kotlet z jajka, ziemniaki, buraczki gotowane, kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek: Jogurt, chrupki kukurydziane.

 

Podwieczorek II :Kanapki ,herbata.

 

 

 

  Zastrzegamy mo偶liwo艣膰 zmiany jad艂ospisu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

                                                                             

                                                      

 

 

 

 

    

OP艁ATA ZA 呕YWIENIE

nr konta - 08 8001 0005 2001 0008 0103 0001

OP艁ATA ZA POBYT

nr konta: 78 8001 0005 2001 0008 0103 0002

WP艁ATY NA RAD臉 RODZIC脫W

nr konta: 54 1160 2202 0000 0002 3331 7812

stat4u