Przedszkole nr 10 "Le渘e Skrzaty" w Otwocku

Jad艂ospis

Prawid艂owe u艂o偶enie jad艂ospisu dostosowanego do potrzeb 偶ywieniowych Dziecka jest r贸wnie wa偶ne jak odpowiedni rozk艂ad zaj臋膰 dydaktycznych. Zachowanie w艂a艣ciwych proporcji bia艂ek, w臋glowodan贸w, t艂uszcz贸w i witamin to lokata w dobre zdrowie w dzieci艅stwie, kt贸ra zaprocentuje w doros艂ym 偶yciu.

Zapewniamy trzy smaczne domowe posi艂ki przygotowywane w ca艂o艣ci w naszym przedszkolu w warunkach zgodnych z przepisami i normami zatwierdzonymi przez rejonow膮 stacj臋 sanitarn膮.

                                                     

JAD艁OSPIS

 16.04 - 20.04.2018 

  

Poniedzia艂ek

 

艢niadanie: Kakao , pieczywo mieszane z mas艂em, pasta z makreli, og贸rek kiszony, sa艂ata, herbata z cytryn膮 .

 

Obiad: Zupa kalafiorowa, kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sa艂ata z 艣mietan膮 jogurtow膮 , kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek : Herbatniki, jab艂ko, herbata owocowa.

 

Podwieczorek: Kanapki, herbata.

 

Wtorek

 

艢niadanie :Kawa mleczna, pieczywo mieszane z mas艂em, szynk膮 , pomidor, herbata z cytryn膮.

 

Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, kluski leniwe z mas艂em i bu艂k膮 tart膮 , sur贸wka z marchewki i jab艂ka, kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek : Herbata owocowa, banan , chrupki kukurydziane.

 

Podwieczorek II: Kanapki, herbata.

 

艢roda

 

艢niadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z mas艂em, pasta z jajkiem, szczypiorkiem, papryka, Herbata owocowa.

 

Obiad: Zupa ry偶anka, pulpet w sosie, ziemniaki, buraczki gotowane, nap贸j mi臋towo 鈥揷ytrynowy.

 

Podwieczorek: Herbata owocowa, jogurt biszkoptowy, gruszka. .

 

Podwieczorek II: Kanapki, herbata.                                                                              

 

Czwartek

 

艢niadanie: Kakao, pieczywo mieszane z mas艂em, pol臋dwica drobiowa, zielony og贸rek, herbata z cytryn膮.

 

Obiad: Zupa jarzynowa, schab duszony w sosie kasza p臋czak, sur贸wka z kiszonej kapusty, , kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek I: Herbata owocowa , wypiek w艂asny :ciasto piaskowe.

 

Podwieczorek II : Kanapki, herbata.       

 

Pi膮tek

 

艢niadanie: P艂atki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z mas艂em, pasta z sera bia艂ego ,rzodkiewk膮 ,powid艂a 艣liwkowe, herbata mi臋towa.

 

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot

 

Podwieczorek: Ryz z musem jab艂kowym. Herbata owocowa..

 

Podwieczorek II :Kanapki ,herbata.

 

 

 

  Zastrzegamy mo偶liwo艣膰 zmiany jad艂ospisu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

                                                                             

                                                      

 

 

 

 

    

OP艁ATA ZA 呕YWIENIE

nr konta - 08 8001 0005 2001 0008 0103 0001

OP艁ATA ZA POBYT

nr konta: 78 8001 0005 2001 0008 0103 0002

WP艁ATY NA RAD臉 RODZIC脫W

nr konta: 54 1160 2202 0000 0002 3331 7812

stat4u