Jadłospis

 Prawidłowe ułożenie jadłospisu dostosowanego do potrzeb żywieniowych Dziecka jest równie ważne jak odpowiedni rozkład zajęć dydaktycznych. Zachowanie właściwych proporcji białek, węglowodanów, tłuszczów i witamin to lokata w dobre zdrowie w dzieciństwie, która zaprocentuje w dorosłym życiu.

 

Zapewniamy trzy smaczne domowe posiłki przygotowywane w całości w naszym przedszkolu w warunkach zgodnych z przepisami i normami zatwierdzonymi przez rejonową stację sanitarną.

                                                     

JADŁOSPIS

 16.09. - 20.09.2019r.

  

 

Poniedziałek 16.09

Śniadanie:  Pieczywo pszenne, żytnie z masłem, szynka , pomidor, szczypior, papryka ,  herbata  z cytryną/woda

Obiad: Barszcz biały z natką pietruszki, spaghetti bolognese , marchew do chrupania  kompot wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: bułeczka mini z serem , jabłko, herbata owocowa/woda

Wtorek 17.09

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo pszenne, żytnie z masło, ser żółty, ogórek, szczypior, pomarańcz ,  herbata z cytryną/woda

Obiad: Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym  , klopsiki w sosie pomidorowym , kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy/woda. 

Podwieczorek: kruche ciastko, banan ,  herbata owocowa/woda

Środa 18.09

Śniadanie: Płatki kukurydziane  na mleku, pieczywo pszenne, żytnie z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem  ,wędlina ,ogórek, herbata owocowa/woda

Obiad: Zupa neapolitańska, kopytka z kiełbaską i cebulką , surówka z marchewki z jabłkiem ,  kompot wieloowocowy/woda

Podwieczorek: Bułka z masłem i dżemem, jabłko, herbata owocowa/woda

Czwartek 19.09

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku ,pieczywo pszenne , żytnie , ser biały , szczypiorek , miód ,herbata owocowa/woda

Obiad: Zupa kapuśniak , ziemniaki , kotlet schabowy, marchewka gotowana  kompot wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: Kasza manna z sokiem ,owoc , herbata owocowa/woda

Piątek 20.09

Śniadanie: Pieczywo pszenne, żytnie z masłem, szynka z indyka, jajko , pomidor, ogórek , pomarańcz,  herbata z cytryną/woda.

Obiad: Zupa krupnik jęczmienny z koperkiem ,  ziemniaki , ryba , surówka z kapusty kiszonej ,  kompot  wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: Serek waniliowy , owoc , herbatka /woda.

 

Lista alergenów: mleko krowie, jaja, ryby, skorupiaki ,zboża zawierające gluten(pszenica, owies, jęczmień, żyto), orzechy drzewne (laskowe,włoskie,nerkowca,makadamia,pekan,pistacjowe,brazylijskie,migdały), orzeszki ziemne, soja, seler, sezam, gorczyca, łubin, mięczaki, dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniu >10 mg/kg lub >10mg/l

 

  

   Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

  

 

 

Numery kont

OPŁATA ZA ŻYWIENIE
08 8001 0005 2001 0008 0103 0001

OPŁATA ZA POBYT
78 8001 0005 2001 0008 0103 0002

WPŁATY NA RADĘ RODZICÓW
54 1160 2202 0000 0002 3331 7812

Kontakt

Przedszkole nr 10 Leśne Skrzaty w Otwocku

ul. Kochanowskiego 6
05-400 Otwock

e-mail: przedszkole10@gmail.com    
Telefon:     22 779 37 12
Faks:     Fax 22 779 37 12

    © 2019 Przedszkole Leśne skrzaty