Jadłospis

 Prawidłowe ułożenie jadłospisu dostosowanego do potrzeb żywieniowych Dziecka jest równie ważne jak odpowiedni rozkład zajęć dydaktycznych. Zachowanie właściwych proporcji białek, węglowodanów, tłuszczów i witamin to lokata w dobre zdrowie w dzieciństwie, która zaprocentuje w dorosłym życiu.

 

Zapewniamy trzy smaczne domowe posiłki przygotowywane w całości w naszym przedszkolu w warunkach zgodnych z przepisami i normami zatwierdzonymi przez rejonową stację sanitarną.

                                                     

JADŁOSPIS

 18.03. - 22.03.2019r.

  

  

Poniedziałek 18.03

Śniadanie:  pieczywo pszenne, żytnie z masłem, kiełbasa szynkowa , jajko na twardo, ogórek zielony, papryka, owoc, herbata  z cytryną/woda

Obiad: zupa ogórkowa, natka, koperek, spaghetti mięsno-warzywne z makaronem, oliwki, marchew do chrupania , kompot wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: wypiek własny: ciasto piaskowe, jabłko, herbata owocowa/woda

Wtorek 19.03

Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo pszenne, żytnie z masłem, ser żółty, polędwica, pomidor, ogórek zielony, owoc, herbata z cytryną/woda

Obiad: zupa krem cebulowa, grzanki, udziki pieczone, ziemniaki, surówka z marchewki i pietruszki gotowanej z masłem, kompot wieloowocowy/woda. 

Podwieczorek: talerz owoców(ananas, brzoskwinia ,gruszka, jabłko, mango), herbatniki,  herbata owocowa/woda

Środa 20.03

Śniadanie:  pieczywo pszenne, żytnie z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, kiełbasa krakowska, papryka, ogórek, owoc, herbata/woda

Obiad: zupa z czerwonej soczewicy, natka, koperek, schab  w sosie własnym , kasza kuskus, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy/woda

Podwieczorek:  bułka maślana z kruszonką, gruszka, herbata owocowa/woda

Czwartek 21.03

Śniadanie: płatki jaglane  na mleku, pieczywo pszenne, żytnie z masłem, sałatka z jajka na twardo z zielonym groszkiem, szynka,  pomidor, owoc, kakao/woda.

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, koperek, natka, kotlet mielony w płatkach owsianych ,ziemniaki, buraczki na ciepło, kompot wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: jogurt owocowy, kruche ciastko, herbata owocowa/woda

Piątek 22.03

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenne, żytnie z masłem, ser żółty, schab pieczony, papryka, pomidor, owoc, kakao/woda.

Obiad: zupa jarzynowa, natka, koperek, kluski leniwe z masełkiem, surówka z  marchewki z ananasem i rodzynkami, kompot  wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: bułka kajzerka z masłem, ogórek , papryka, herbata z cytryną/woda.

 

 

   

   Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

  

 

 

Numery kont

OPŁATA ZA ŻYWIENIE
08 8001 0005 2001 0008 0103 0001

OPŁATA ZA POBYT
78 8001 0005 2001 0008 0103 0002

WPŁATY NA RADĘ RODZICÓW
54 1160 2202 0000 0002 3331 7812

Kontakt

Przedszkole nr 10 Leśne Skrzaty w Otwocku

ul. Kochanowskiego 6
05-400 Otwock

e-mail: przedszkole10@gmail.com    
Telefon:     22 779 37 12
Faks:     Fax 22 779 37 12

    © 2019 Przedszkole Leśne skrzaty