Jadłospis

 Prawidłowe ułożenie jadłospisu dostosowanego do potrzeb żywieniowych Dziecka jest równie ważne jak odpowiedni rozkład zajęć dydaktycznych. Zachowanie właściwych proporcji białek, węglowodanów, tłuszczów i witamin to lokata w dobre zdrowie w dzieciństwie, która zaprocentuje w dorosłym życiu.

 

Zapewniamy trzy smaczne domowe posiłki przygotowywane w całości w naszym przedszkolu w warunkach zgodnych z przepisami i normami zatwierdzonymi przez rejonową stację sanitarną.

                                                     

JADŁOSPIS

 20.05. - 24.05.2019r.

  

 

 

Poniedziałek 20.05

Śniadanie:  pieczywo pszenne, żytnie z masłem, szynka , ogórek, herbata  z cytryną/woda

Obiad: zupa barszcz biały, natka, pietruszka, potrawka z kurczaka w sosie po meksykańsku, ryż na sypko, marchew do chrupania, kompot wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: budyń, rodzynki, owoc

Wtorek 21.05

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenne, żytnie z masło, ser żółty, keczup, herbata z cytryną/woda

Obiad: zupa krupnik z kaszy jaglanej, natka, koperek, kotlet mielony, ziemniaki, ogórek zielony, kompot wieloowocowy/woda. 

Podwieczorek: bułka z masłem, miód, jabłko, herbata owocowa/woda

Środa 22.05

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenne, żytnie z masłem, pasta z sera białego ze szczypiorkiem, miód, owoc, herbata owocowa/woda

Obiad: zupa jarzynowa, natka, koperek, schab w sosie własnym, kasza gryczana, kalarepa do chrupania, kompot wieloowocowy/woda

Podwieczorek: chrupki kukurydziane,  jabłko, herbata owocowa/woda

Czwartek 23.05

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo pszenne, żytnie z masłem, jajko na twardo, papryka,  herbata z cytryną/woda.

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, natka, pietruszka, mięso gotowane, ziemniaki, buraczki na ciepło, kompot wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: kasza manna, sok malinowy,  owoc, herbata owocowa/woda

Piątek 24.05

Śniadanie: pieczywo pszenne, żytnie z masłem, polędwica sopocka, ogórek, kakao/woda.

Obiad: zupa grochowa, majeranek, zapiekanka makaronowa z kiełbasą, marchew w talarki,  kompot  wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: wypiek własny: ciasto piaskowe, jabłko, mięta z cytryną/woda.

 

Lista alergenów: mleko krowie, jaja, ryby, skorupiaki ,zboża zawierające gluten(pszenica, owies, jęczmień, żyto), orzechy drzewne (laskowe,włoskie,nerkowca,makadamia,pekan,pistacjowe,brazylijskie,migdały), orzeszki ziemne, soja, seler, sezam, gorczyca, łubin, mięczaki, dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniu >10 mg/kg lub >10mg/l

 

 

 

   

   Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

  

 

 

Numery kont

OPŁATA ZA ŻYWIENIE
08 8001 0005 2001 0008 0103 0001

OPŁATA ZA POBYT
78 8001 0005 2001 0008 0103 0002

WPŁATY NA RADĘ RODZICÓW
54 1160 2202 0000 0002 3331 7812

Kontakt

Przedszkole nr 10 Leśne Skrzaty w Otwocku

ul. Kochanowskiego 6
05-400 Otwock

e-mail: przedszkole10@gmail.com    
Telefon:     22 779 37 12
Faks:     Fax 22 779 37 12

    © 2019 Przedszkole Leśne skrzaty