Prawidłowe ułożenie jadłospisu dostosowanego do potrzeb żywieniowych Dziecka jest równie ważne jak odpowiedni rozkład zajęć dydaktycznych. Zachowanie właściwych proporcji białek, węglowodanów, tłuszczów i witamin to lokata w dobre zdrowie w dzieciństwie, która zaprocentuje w dorosłym życiu.
Zapewniamy trzy smaczne domowe posiłki przygotowywane w całości w naszym przedszkolu w warunkach zgodnych z przepisami i normami zatwierdzonymi przez rejonową stację sanitarną.
JADŁOSPIS
24.11. - 28.11.2025r.
Poniedziałek 24.11.2025
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna z jajkiem i koperkiem
kiełbasa krakowska , sałata lodowa, .kolorowa papryka, pomidor, herbata z cytryną
Obiad: Barszcz biały, spaghetti z indykiem i warzywami ogórek kwaszony w słupku, kompot owocowy/woda
Podwieczorek: Budyń z sokiem malinowym, mandarynka
Wtorek 25.11.2025
Śniadanie: Zupa mleczna kasza manna, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, kiełbasa krakowska, ogórek kwaszony, rukola, herbata z cytryną/woda
Obiad: Zupa zacierkowa z koperkiem, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane na ciepło, kompot owocowy/woda
Podwieczorek: Serek waniliowy, chrupki kukurydziane
Środa 26.11.2025
Śniadanie: Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka dębowa, serek topiony, mix sałat, papryka, ogórek kwaszony, herbata z cytryną/woda
Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kasza pęczak, schab w sosie soute, surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot owocowy/woda
Podwieczorek : Kisiel, biszkopty , jabłko
Czwartek 27.11.2025
Śniadanie :Zupa mleczna płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, sałata, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną/woda
Obiad : Zupa krupnik z natką, naleśniki z serem i śmietaną, kompot owocowy/woda
Podwieczorek : Bułeczka z masłem i serem, herbata owocowa, śliwka
Piątek 28.11.25
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, ketchup, ogórek, pomidor
herbata z cytryną
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet jajeczny, surówka z kwaszonej kapusty kompot owocowy/woda
Podwieczorek : Ciasto, napar z mięty, jabłko
Lista alergenów: mleko krowie, jaja, ryby, skorupiaki ,zboża zawierające gluten(pszenica, owies, jęczmień, żyto), orzechy drzewne (laskowe,włoskie,nerkowca,makadamia,pekan,pistacjowe,brazylijskie,migdały), orzeszki ziemne, soja, seler, sezam, gorczyca, łubin, mięczaki, dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniu >10 mg/kg lub >10mg/l
Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
